Kávézás közben nyaralást beszéltünk meg

A testvéremmel úgy döntöttük, hogy közösen szervezünk idén nyaralást belföldre. Ezt egy finom kávé mellett beszéltük meg, a törzshelyünkön, ahol mindig frissen pörkölt és darát kávét fogyasztunk. Évek óta ide járunk, ez a közös kis programunk, szinte már törzsvendégnek számítunk, amikor belépünk a tulajdonos már tudja is, hogy milyen kávét kérünk, és amikor egy új helyről érkezik kávészállítmánya, mindig felajánlja azt, hogy kóstoljuk meg, hátha váltanánk a megszokott kávénkról, és átpártolnák egy különlegesebb helyről érkezettre. Nagyon szeretjük, hogy mindig kávéillat lengi be az egész teret, amikor belépünk rögtön tudjuk, hogy itt ismét frissen pörkölt és lefőzött kávékülönlegességet fogunk inni. Arról nem is beszélve, hogy isteni süteményeket is kínálnak a vendégeik számára, mely a kávé mellé tökéletesen passzol, édes bűnözés minden termékük.

Ilyen különlegességgel talán csak Pécs mellett találkoztunk, ezért a kávé és a sütemény elfogyasztása közben testvéremmel megbeszéltük, hogy Harkányba fogunk menni, és útközben benézünk az ottani kedvenc kávézónkba is. A szállás kiválasztása és viszonylag egyszerűen ment, beírtuk a keresőbe, hogy harkány szállás és már ki is dobta a találatokat. Úgy voltunk a testvéremmel, hogy mi bizony kényezteti szeretnénk magunkat, ezért olyan hotelt kerestünk, ahol mint a kényelmi szempontjaink, ami valljuk be nagyon magasak, mint a wellness részlege az adott szállásnak igen jól felszerelt és sokrétű.

Ahogy szemezgetünk a harkány szállások között, egy remek hotel tűnk fel a kínálatoknál. Egy-egy korty kávét követően bele is vetettük magunkat a hotel honlapjába. Ahol minden információt megtaláltunk róla, annyira nagyszerűen szerkesztett oldalról van szó, hogy semmi perc alatt már azon a lapfülön voltunk, ahol a szobákat lehet megtalálni. És már szemezgetünk is a szobafajták között, mivel mi úgy döntöttük, hogy mindenből a legjobbat válasszuk, ezért tüzetesen átolvastuk a szobafajták nyújtotta lehetőségeket.

Nagyon jól felépített oldal lévén, minden egyes szobatípushoz alap leírás, és fénykép is tartozott, hogy szemléltetni tudják a leendő vendégek számára, milyen látkép várja majd őket, ha az adott szobát választják. Mi alig tudtunk döntésre jutni a testvéremmel, mivel minden egyes szoba nagyszerűen felszerelt, és kulturáltan kinéző volt.
A harkányi szállások között kimagasló volt az általunk választott hotel kínálata, mint szobák külleme, mint a felszereltsége és ellátottsága terén. Ami még a döntésünket elősegítette, hogy remek wellness részleggel rendelkezik a hotel, különböző szaunavilágokkal, masszázzsal és medencékkel ellátott egységei vannak. De ami hab a tortán, hogy a hotel bejártatával szemben, az egész hotel komplexum szomszédságában ott van egy gyógyfürdő. Amint megunjuk esetleg a hotel wellness részlegét, csak átsétálunk a gyógyfürdőbe, kettő lehetőséget tudunk így kihasználni, kevés időn belül.

Amint erről beszélünk a kávénk és a süteményeink mellett, vetődött fel a kérdés a testvéremben, hogy jó, hogy remek a hotel, a harkányi szállások között kitűnik, jó wellness részleg, de mégis milyen lehet a konyhájuk. Ez sem egy elhanyagolható kritérium a számunkra, mivel teljes pihenésre megyünk, ezért csak úszni, szaunázni és finom falatokat enni készülünk. Ami ebben a hotelben lehetséges is hiszen remek konyhával rendelkezik, amit mindenki dicsér. Több sem kellett számunkra, még ott a kávézóban, le is foglaltuk a szállást. És már alig várjuk, hogy ott legyünk, hogy a hotel nyújtotta kényeztető lehetőségeket kihasználjuk, és frissült lendülettel térjünk vissza a munkába. Ahogy a szállásunkat lefoglaltuk, pont megittuk a kávénkat és megettük a süteményünket.