A kávé adta az ihletet

A gimnázium után a szülővárosom török kávézójában dolgoztam baristaként. Nem tudtam eldönteni akkor még, hogy mi is szeretnék lenni, ezért nem is adtam be a jelentkezésemet egyetlenegy egyetemre se.

Sokat tanultam a kávézó tulajdonosától, beleláttam napi szinten, hogyan is működik egy üzlet. Egy idő után viszont szerettem volna tanulni, szakmát szerezni. Nem akartam lemondani az akkori állásomról, ezért olyan lehetőséget kerestem, amely mellett odaadással áldozhattam a török kávé világának.

Az egyik barátnőm javaslatára a felnöttképzés lehetőségei között néztem szét, azon belül is az Oktatozone igényesen kialakított weboldalán keresgéltem. Eme felnőttképzési központ hivatása, hogy tudásukkal és tapasztalatukkal, minőségi szakképzett munkaerőt képezzenek ki, segítsék a résztvevők elhelyezkedését, valamint élethosszig tartó tanulásukat.

felnöttképzés

Rengeteg szakmai képzés és részszakmák közül választhatnak az érdeklődők. Van például lehetőség aranykalászos gazdának, logisztikusnak, volfrámelektródás védőgázas ívhegesztőnek, fogyóelektródás védőgázas ívhegesztőnek, robbanásbiztos berendezések szerelőjének, villámvédelmi felülvizsgálónak, megújuló és egyéb energiaforrású kiserőmű erősáramú létesítőjének, kisfeszültségű mérőhelyi FAM szerelőnek tanulni.

A felnöttképzés berkein belül és az előbb felsoroltakon felül még jogszabály alapján szervezett hatósági képzéseket is nyújt az Oktatozone. Így tűzvédelmi szakvizsgát is tehetünk, elvégezhetjük a villamos biztonsági felülvizsgáló képzést és továbbképzését is, illetve a nyomástartó edénygépészet rejtelmeit is felfedezhetjük.

A kapcsolat menüpont alatt további információkat is megtudhatunk. Egy rövid kérdőív kitöltésével egyszerűen és gyorsan írhatunk az említett cég ügyintézőinek, de felkereshetjük őket a megadott telefonszámokon és e-mail címeken, de akár személyesen ügyfélfogadási időben az 1119 Budapest, Fehérvári út 83. szám alatt is.