A legjobb kávét az akcioleso.hu segítségével találtam meg

A gyerekkori emlékek mindenkit végigkísérnek egész életén át. Bennem is gyakran felbuzog az édes nosztalgia egy-egy illat, íz vagy zene hatására, ilyenkor mindig eszembe jutnak azok a boldog idők, amikor még nemigen volt annál nagyobb gondom, mint készülni a másnapi iskolára, vagy hogy megint el lettem tiltva a tévétől, mert rossz fát tettem a tűzre. Sajnos van egy csomó olyan termék, ami szintén hozzátartozott a gyermekkoromhoz, de már nem kapható. Például van egy bizonyos fajta gumicukor, amit imádtam, és azóta is megszállottan keresek, hátha valaki újra elkezdi forgalmazni, de a lelkem mélyén tudom, hogy arról már lemondhatok. Viszont az akcioleso.hu oldalnak köszönhetően nemrég visszakaptam egy kis szeletkéjét a boldog időknek, egy bizonyos fajta kávé formájában.

Rendben, gyerekként még nem fogyasztottam kávét, a felnőttek viszont igen. Különösen az egyik nagyapám, aki hatalmas kávéfogyasztó volt. Mindig egy bizonyos fajta őrölt kávét vett, és mindig ugyanazt a régi, ütött-kopott kávéfőzőt használta, amit csak ő tudott kezelni. De ha ő főzte vele a kávét, akkor az olyan isteni illatú volt, hogy még ma is az orromban érzem. Gyakran jártunk náluk, Mivel közel laktak, és amikor a szüleim nem értek rá, akkor a nagyszülőkre bíztak. Nagyon sok emlékem fűződik ahhoz a lakáshoz, de a nagyapám kávéjának illata az egyik legmarkánsabb közülük. Nagyon jól megjegyeztem, hogy milyen fajta kávét használt, és eldöntöttem, hogy ha felnövök, akkor én is ilyet fogok inni.

Aztán, az idő előrehaladtával az emlékek megfakulnak, az elhatározások feledésbe merülnek, és teljesen más dolgok kezdik az embert érdekelni. Felnőttem, én is nagy kávébolond lettem, de az a bizonyos fajta sajnos valahogy út közben eltűnt a boltok polcairól, és nem láttam többé. Egyszer-egyszer még eszembe jutott, mikor vásároltam, hogy körbenézek, hátha találok olyan fajtát, de mindig csalódnom kellett. Aztán egy idő után már feladtam a dolgot, beletörődtem, hogy eltűnt, nincs többé, csakúgy, mint a gyermekkor, vagy a nagyapám. De bármilyen hihetetlen is, történnek csodák! Vagy ha azok nem is, kellemes meglepetések azért érhetik az embert, főleg, ha olyan hasznos weboldalak állnak a rendelkezésére, mint az akcioleso.hu.

Igazából nem is számítottam rá, hogy valaha újra találkozni fogok a rég elvesztett kávéval, egészen addig, amíg a barátnőm egyszer azzal nem állított haza, hogy talált valami egészen különlegeset. Ezzel sikerült felcsigáznia, de amikor megmutatta, hogy a nagy felfedezése egy weboldal, ahol a fő üzletláncok akciós katalógusai vannak fent, online olvasható és lapozható formában, akkor egy kicsit csalódtam. Persze, gondoltam, nagyon hasznos és praktikus, de ekkora lelkesedés mellett azért valami nagyobb durranásra számítottam. Ahogy nézegettük, görgettük tova az oldalakat, egyszer csak szemet szúrt valami. Szóltam neki, hogy lapozzon vissza legyen szíves, és akkor ért csak az igazán nagy meglepetés!

Az egyik üzlet kínálatában ott szerepelt a régóta keresett és áhított kávé! Nem is nagyon akartam hinni a szememnek. Újra elkezdték forgalmazni, ugyanolyan retró csomagolásban, mint 20-30 évvel ezelőtt! Csak pislogtam és el se nagyon akartam hinni a dolgot. Elmeséltem a történetet a kedvesemnek is, aki mondta, hogy a munkahelye közelében pont van is egy ilyen bolt, másnap ha végzett, akkor beugrik és hoz nekem. Nem is tudtam, hová legyek örömömben! Végül mégis nagyon hasznos lett a számomra is az akcioleso.hu.

A következő napon munkaidő vége felé már alig-alig bírtam türtőztetni magam, annyira izgatott voltam. Mire hazaértem, a kedvesem már otthon volt, és az asztal közepén ott várt rám a csomag kávé, amit annyi ideje keresek. Még a cipőmet se vettem le, annyira izgatott lettem, rögtön vettem is elő a régi kotyogós kávéfőzőt és készítettem is a mennyei italt. Ahogy elkezdett lefőni, évtizedek óta először ismét megcsapott az ismerős illat. elárasztottak az érzelmek, az emlékek, és amikor végül végre valahára bele is tudtam kóstolni megértettem, hogy nagyapám miért ragaszkodott ennyire ehhez a márkához. Az akcioleso.hu és a barátnőm nélkül valószínűleg soha nem is jutott volna eszembe újra elkezdeni keresni a legendás kávét, legfeljebb véletlenül futottam volna bele valahol, valamikor. Így viszont az, ami eddig csak gyerekkori nosztalgia volt, most már az én mindennapjaimnak is a részese lehet.