Idén már több megoldásom is volt a hőség ellen

Egyik, Ausztriából tavasszal hazaköltöző ismerősöm egy autentikus török kávézóban dolgozott, amíg kint élt. Sokat mesélt a jó kedélyű kollégákról, és a kulináris élvezetekről, amikben köztük volt része – a kávén túl -, de engem egy valami érdekelt csak. Azzal nyaggattam, kérdezze már meg az ottani, török kollégáitól, hogy ők miként viselik, viselték el azt a forróságot, ami otthon, náluk Törökországban uralkodik. Hisz az még brutálisabb klíma, mint ami nálunk szokott lenni nyáron. Gondoltam, sokan abban nőttek fel, csak van valami módszerük rá. Leesett az állam a választ hallva: a kávé és a tea a megoldás – azt mondták neki. Sokat kell inni belőlük, főleg forró teából, reggel korán. A titok nyitja állítólag valami olyasmi, hogy ha napindítóként így kondicionálják a szervezetet, forró tea iszogatása közben felkészítik arra az állapotra, ami később érheti, akkor az hozzászokik, és jobban kezeli az egészet.

Hát, valóban érdekes volt hallani, de sokkal okosabb azért nem lettem: nem fogok forró teát inni reggelenként – döntöttem el csalódottan, inkább szereltetek végre klímát a lakásba, és a vállalkozásom irodájába is (a kettő között, a kocsiban legalább már megoldott volt a dolog). Azt hiszem, bőven jobban jártam. A klimaglobal.eu oldalon megismerhető céget bíztam meg a munkával, így az egész nyaram jobban telt végre. Meséltem is a kollégájuknak, aki a házamban dolgozott, később pedig az irodában dolgozó szakijaiknak is, milyen módszerről hallottam a törököktől, amíg nem döntöttem az ő szolgáltatásuk mellett. Szerencsére nem nevettek ki, hogy miféle módon kerestem a megoldást. Természetesen nem csak emiatt voltam velük nagyon elégedett, hogy ilyen kedélyesen elbeszélgettünk. Nagyon profi munkát végeztek, már az elején, az egyeztetéstől és a helyszín megtekintésétől kezdve, a munkálatok befejezéséig. Mindig álltak rendelkezésre, és a rugalmasság is szívderítő volt.

Minden naiv kérdésemre mindig kellő körültekintéssel válaszoltak és – ha már én ilyen technikai analfabéta vagyok – megmutatták, hol olvashatok el mindent a weboldalukon. Utóbbi átláthatósága és kezelhetősége olyan egyszerű, hogy még én sem zavarodtam bele. Imádom, amikor a logikusságot nem a szerteágazás alapozza meg, hanem a letisztultság. A klimaglobal.eu oldalon kézre áll minden, pedig egyáltalán nem felületesek, mindenre kitérnek a leírásaikban. Így utólag már azt ajánlanám, ha valaki most venné fel velük a kapcsolatot, nézze át alaposan, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Lehet, hogy sokan vannak, akik eleve jobban feltalálják magukat, mint én, aki tényleg nem vagyok barátja a technikának. Valószínűleg ezért is húztam ilyen sokáig. De, aki a felhasználóbarát, mégis szakmai leírásokat keresik, a klimaglobal.eu-tól megkapja. Sőt, online is kérdezhet tőlük bárki. Ha az ember egy blokk végére ér az olvasásban a “Klimaglobal” oldalán, mindig adja magát a lehetőség egy kattintással, rögtön a kapcsolatfelvételre. Kezdhettem volna én is így. Nem mintha ne lett volna minden egyértelmű személyesen is – ahogy említettem. Fel vannak készülve a szakembereik is a laikusokra.

Mindig időpontra jött a szerelő, mikor melyik. Alaposan tájékoztattak mindkét helyen történt szereléskor, a távirányítótól egészen addig, hogy mire figyeljek, nehogy elrontsam. Szerencsére azóta minden patent módon működik, de ott a garancia is, ha baj lenne. Próbálkozhattok a reggeli forró teával is, hátha az is beválik, de klímázott helyen tölteni a forró napokat, tényleg nagyon jó!