Motoros randi

Nemrég randim volt egy sráccal, úgy hívják, Milán. A könyvtárban ismertem meg, elsőre nagyon szimpatikus volt. Mind a ketten ugyan azt a kávékról szóló könyvet szerettük volna kivenni. Nagyvonalú volt, átengedte nekem, azzal a feltétellel, hogy pár nap múlva egy kávé mellett elmesélem neki a könyv tartalmát. Szimpatikus srác volt, így beleegyeztem. Számot cseréltünk, bejelölt Facebookon, és másnap más írt is, hogy akkor mikor ejtsük meg a kávézást és a beszámolót. Megbeszéltük, hogy kedden délután 5-kor eljön értem, és elvisz a kedvenc kávézójába.

Így is lett, kedden már tűkön öltem, alig vártam, hogy megérkezzen. Eléggé izgultam, de jó előérzetem volt. Pontban ötkor be is állt a ház elé Milán, de nem autóval érkezett, hanem motorral. Ez kicsit meglepett, mert nem említette, hogy motorozik, de nem jelentett problémát, sőt, még tetszett is, nem vagyok az a félős lány, a motorozástól sem riadok vissza.

Fel is pattantam mögé, és már suhantunk is keresztül a városon. Az úti cél egy török kávézó volt. Milánnak ez a kedvenc helye, én pedig még sosem ittam török kávét, így kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Elsőre kissé fura volt, de amúgy nagyon jó íze van.

A randi is szuperül sikerült, nagyon jól elbeszélgettünk Milánnal, egy pillanatnyi kínos csönd sem volt. Szóba került a motorozás is, sokat mesélt arról, hogy őt hogyan szippantotta be a vasparipák világa. Rákérdeztem a felszerelésre is, hogy mennyiért vesztegetik ezeket a klassz motoros szerkókat, mert nagyon jól fest bennük, és a sisak, amit nekem hozott, szintén baromi jól nézett ki.

Azt mondta, hogy sok idejébe telt, mire rátalált a megfelelő boltra, de a kedvence a Sixgear web shopja, itt vannak szerinte a legjobb motoros ruhák. Mivel érdekelt a dolog, megmutatta a telefonján ezt a honlapot, és együtt végigböngésztük az egészet.

Ez egy magyar cég, akik saját maguk tervezik és készítik a termékeiket. Több üzletük is van országszerte, de a neten is meg lehet rendelni az árukat, amit Milán szerint egész gyorsan házhoz is szállítanak.

Mindenféle dolgot árulnak, amire egy motorosnak szüksége lehet. Dzsekik, bőrkabátok, csizmák, bukósisakok, kesztyűk, esővédő felszerelés, nadrágok, overálok, mindent meg lehet itt találni. Amikor megnéztem az árakat, kicsit meglepődtem, mert nem tudtam, hogy ezek a speciális cuccok ennyibe kerülnek, de Milán azt mondta, hogy nagyon jónak számítanak ezek az árak a piacon, mert kiváló minőségért korrekt árat kérnek. Nagyon strapabíróak a termékeik, ezért hosszú távú befektetésként is lehet rájuk tekinteni. Azt mondta, az ő dzsekije, amit onnan rendelt, már 5 éve megvan, ami tényleg meglepő, mert egyáltalán nem látszik rajta, hogy 5 éve szinte minden nap igénybe van véve, teljesen újszerűnek tűnik.

Megmutatta, hogy a női motorosoknak is nagy kínálattal szolgálnak. Ez így van, nagyon csinos, nőies darabok vannak, amiket egy sima boltban is megvennék, egyáltalán nem ormótlanok vagy férfiasak.

Tetszett az is, hogy van olyan lehetőség az oldalon, hogy beküldje a kedves vásárló az észrevételeit a motoros cuccokkal kapcsolatban, ami segíti a céget abban, hogy a vevők igényeihez tudják igazítani a kínálatukat. Ez nagyon szimpatikus, más boltok is átvehetnék ezt a mentalitást.

Ezek után még beszélgettünk a motorokról általánosságban, hogy milyen motoros túrákra szokott menni Milán a haverjaival, és megígérte, hogy a legközelebbire elvisz. Bizony, merthogy lesz legközelebbi alkalom, amikor találkozunk. Nagyon jól éreztük magunkat egymás társaságában, ezért meg is beszéltünk egy második randit, ami abból fog állni, hogy elmegyünk a közeli erdős részre motorral kirándulni. Már alig várom!