Autóshordozóval indultam kávézni

Egy kismama élete nem könnyű. Legtöbbet azt hallom, amikor valaki elkezd panaszkodni arról, hogy mióta gyereke van, a barátai elkerülik. A barátok pedig arról ejtenek szót, hogy állandóan csak a gyerekről tud beszélni, másról nem, és ez idegesítő, ezért kerülik hát el. Nos, ez lehet, hogy így van, de az anyuka nem hibáztatható emiatt. Hiszen neki a gyereke a legfontosabb dolog akkor az életében. És utána is ő lesz. Amíg fel nem nő. Aztán pedig később is. Ez olyan, mint a szerelmes nő. Csak a szerelméről tud beszélni, másról nem. De hát szegényt meg kell érteni, hiszen a gyerek is talán egy második szerelem. Viszont, ebből adódóan nagyon sok “magányos” anyuka van. Akikkel érdemes összeismerkedni, akár facebook csoportokon keresztül, ismerősök vagy barátok által. És érdemes blogokat keresni, tájékozódni, és ne szégyelljük azt, hogy mesét nézünk a gyermekeinkkel és elszokunk a felnőttes dolgoktól. A kismama lét és az anyalét örömeit meg kell élni. Nyugodtan menjünk el gyermekünkkel a szabadba, utazzunk és élvezzük a vele töltött időt, ne csak, mint “munka” tekintsünk erre a hálás feladatra. Bár a kisbaba és kisgyermek éveire nagy valószínűséggel nem fog emlékezni, mi fogunk és megalapozhatjuk a szülő-gyermek kapcsolatot. Kutatások bizonyítják, hogy ha az anya sokat van a gyerekkel babakorába, és minőségi időt töltenek együtt, akkor sokkal jobb és őszíntébb lesz a kapcsolatuk később. Úgyhogy nem szabad ezt az időt elhanyagolni, mert talán ez a legfontosabb.

A jó együtt töltött időhöz néha szükséges egy kis környezet változás. Senki sem bír otthon ücsörögni egész nap. Nyugodtan mozduljunk ki a babával, talán kicsit macerás lesz, de csak addig, amíg meg nem szokjuk. Utána már minden rutinszerűen fog menni, és a gyerek is jól fog szórakozni, hamar tágul a tere, megismer új dolgokat, a fejlődését ez nagyban befolyásolja. Első útnak nem is kell messzire menni, elég ha csak egy török kávézóig vezet az út. Csak menjünk el, és próbáljuk meg élvezni a kávé zamatát. Az a pár perc igenis jár nekünk! A jó utazáshoz viszont elengedhetetlen egy jó babakocsi és egy jó autóshordozó. De miért ne lehetne ez kettő az egyben? Vagy akár három az egyben, kiegészítve egy mózes kosárral?

Az ajandekvarazslo.hu oldalon számos babakocsit találhatunk és egy rendkívül hasznos és értelmes blogbejegyzést is elolvashatunk, amely segít a babakocsi választásban. Az oldal is a multifunkciós babakocsit ajánlja, mivel ha rászánunk egy nagyobb összeget, akkor az akár újszülött kortól a babakocsis időszak végéig kitarthat. És úgyis meg kell venni az autóshordozót, a babakocsit és a mózes kosarat. Ezek alapvető felszerelések egy babához. Az általam választott babakocsi, ami természetesen multifunkciós, a babamarket.hu oldalra vezényelt. Ott minden szükséges információ szerepelt, a szállítási idő, a márka, stb. És rá lehet közelíteni a termékre, így minden apró részletét megfigyelhetjük. Ezenkívül az én babakocsimnál a szállítás teljesen ingyenes volt, és a legtöbb babakocsinál ez így van. Tehát, szerintem érdemes internetről rendelni, mert egy csomó energiát, időt és pénzt lehet megspórolni vele.

Én meg is rendeltem az általam kiválasztott babakocsit, ami a leírásnak megfelelően 3 munkanap alatt megérkezett. A párommal kibontottuk, és nagyon jól nézett ki a babakocsi, miután összeállítottuk. Nem volt se kicsi, se nagy, méretben és színben is pont olyan volt, mint amit elképzeltünk. Az anyaga is jó minőségű. Így aztán, mikor megérkezett a baba, bátran mentem az utcára, nagyokat sétálni, és élveztem a vele töltött időt. Mindenkinek boldog és örömteli babaéveket kívánok!