Új villanybojler a kávézómba

Azt hiszem mégsem volt jó ötlet mindent használtan vásárolni, amikor a romkávézómat rendeztem be. Legalábbis villanybojlert jó lett volna újonnan vásárolnom, mert két és fél év használat után tönkre ment, amit vettem. És akkor még nem is meséltem róla, hogy anno milyen nehéz volt beszerelni, mert külön kellett egyeztetni a villanyszerelővel és a vízvezeték szerelővel is.

Na de most már legalább meg volt a helye, minden vezeték és cső készen állt, szóval csak új bojlert kellett szereznem valahonnan. Rákerestem a villanybojler cserére és voltam olyan szerencsés, hogy néhány perc alatt találtam is egy olyan online webáruházat, ahonnan nem csak bojlert tudtam vásárolni, de ráadásul cserét is tudtam hozzá kérni, amibe bele tartozott az, hogy ingyen kiszállították hozzám az új bojlert, leszerelték a régi készülékemet, felszerelték az újat és üzembe helyezték.

Több márka közül lehetett választani az oldalon (Hajdu, Ariston, Gorenje és Haier), de egyértelmű volt, hogy a Hajdút fogom választani, hiszen egy közismerten megbízható magyar márkáról van szó. Szóval kinéztem egy ugyanakkora tároló térfogattal rendelkező Hajdu villanybojlert, mint amekkora az előző is volt, és megrendeltem a csereszolgáltatással együtt. A Hajdu Zrt. hét év garanciát vállalt a bojlerre és kettő évet a bojler részegységeire. Ez nagyon megnyugtató volt ahhoz képest, hogy most a használtan vásárolt bojlerem két és fél évet bírta. Ez a bojler tökéletesen megfelelt a már majdnem kisipari használtra, hiszen négy csaptelep van a két-két mosdóban, valamint a pultnál és a mini konyhában is szükségünk van a meleg vízre. A hőszigetelés a készülékben freonmentes, kemény poliuretán hab. Azt mondták a szerelők, akik üzembe helyezték, hogy az a legjobb, ha 65 fokon üzemeltetem, mivel ez megnöveli a készülék időtartamát, mivel nem olyan nagy a vízkőképződés. Hát sajnos nekem a poharak és kávés csészék tisztán tartása végett néha szükségem van ennél magasabb hőfokra is, de akkor annyiban maradtuk, hogy mindenképp évente egyszer hívjak szerelőt hozzá, aki karban tartja és vízkőteleníti. Ez így más sokkal jobban hangzott, eldöntöttem, hogy megfogadom a tanácsukat.