Kávé és Erős Pista – nem hiányozhatnak a menüből

A családunkban mindenki rendszeresen kávézik. Kicsi koromban nagy kíváncsisággal szagolgattam a hívogató, jó illatú világosbarna tejes frissítőt, amit ittak, de persze gyerekkoromban még nem engedték, hogy megkóstoljam. Kiskamasz koromban viszont már belekortyolhattam és nem csalódtam: pontosan olyan izgalmas ízvilág fogadott, amilyenre számítottam. Gimis koromban pedig már mindig egy bögre meleg kávéval indítottam a napot. Voltak azóta kávé- vagy általában koffeinmentes időszakaim, amikor inkább gyógyteákat ittam reggelenként is, de túlnyomó részt azért kávéval indulnak a reggeleim. Nem azért, mert felébreszt, inkább a placebo és az ízhatás, ami segít kinyitni a még álomittas szemeimet.

Természetesen apukám is nagy kávés, szereti a jó minőségű kávét, ezért mindig prémium minőségű egész kávébab csomagot vesz, amit otthon mi őrlünk le és főzünk meg azonnal, így az eredmény sokkal finomabb lesz, mintha eleve darált kávét vettünk volna. A másik nagy kedvence a magyaros konyha. Imádja a pörkölteket, a paprikás, tejfölös fogásokat. Nagyon szereti az Erős Pistát is, alig van olyan étel, amibe nem rakna. A legtöbb levesbe képes beletenni, addig meg sem kóstolja, amíg nem csíp. A munkahelyén a kollégái már el is kezdték cukkolni vele, hogy már a meggylevesbe is Erős Pistát tesz, sőt, egy páran már így is szólítják őt.

Gondolkoztam, hogy mit vegyek apukámnak szülinapjára. Ez mindig nagyon nehéz feladat nekem, hiszen ami kell neki, azt megveszi magának, szükségtelen dolgot pedig nem szokás férfinek ajándékozni, nem is akarok. Minden évben ingnél, nyakkendőnél, zokninál vagy tollnál kötünk ki, mert tényleg nem nagyon tudjuk már mivel meglepni. Nem is szereti, ha költünk rá. Idén azonban kerek szülinapja lesz és nem akartam egy szokásos zokni-toll-pendrive kombóval elintézni az ajándékát. Végső elkeseredésemben és ötlettelenségemben már az interneten kezdtem ajándéktárgyakat nézegetni. Találtam egy pár aranyos, hasznos vagy vicces tárgyat és ötletet, de egyiket se gondoltam az igazinak.

Aztán ahogy böngésztem, egyszer csak rátaláltam a lolmarkt.hu oldalra, ahol egyéni mintájú és feliratozású pólók kaphatók. Nagyon ötletes dizájnokat találtam, olyanokat, amiket eddig még sehol sem láttam. Nagyon sokféle kategória van, de az összefoglaló jellemzőjük az a humorosság. A legtöbb érdeklődési körben lehet találni mintákat és vicces vagy megható szövegeket. A főoldal tetején lehet kiválasztani a menüsorból a kategóriákat újabb, legördülő menüpontokba szedve. Férfi és női pólók és pulcsik is kaphatók itt. A feliratok és minták a következő témákról szólnak: alkohol, család, explicit, feliratos, film, hobbi, internet, legénybúcsú, lánybúcsú, magyaros, munka, páros és poén. Ezek mellett megtalálható még egy ‘egyéb’ kategória is. Ebben egy divatos napszemüveget találtam, valamint egy aranyos vászontáskát a webshop saját logójával ellátva.

Megnézegettem a főoldalt, már a tetején felhívják a figyelmünket egy akcióra: ha legalább 2 darab pólót vásárolunk, akkor egy lolmarkt.hu-s napszemüveget kapunk ajándékba. Lejjebb görgetve a legújabb termékeket sorolták fel, köztük egy csomó, a nemrég megjelent és nagyon felkapott Csernobil-sorozatból sokat hallott idézettel vagy a radioaktivitást jelző piktogrammal ellátott pólót. Ez alatt megtekinthetjük, hogy mely termékek a legnépszerűbbek, majd az oldal cikkeiből szemezgethetünk. Gyorsan átfutottam a főoldalt, majd nem haboztam tovább, rákattintottam a “Férfi pólók” kategóriájára.

Először a családi témában kezdtem el keresgélni, hátha találok valami aranyos vagy szellemes apukás pólót. Volt egy-kettő, ami számomra nem volt túl releváns, például a “Nem tudsz megijeszteni, ikreim vannak”, ugyanis nincs ikertestvérem, csak egy öcsém, vagy mondjuk a “Nekem van a legjobb feleségem” feliratú. Volt pár darab azonban, amik megtetszettek, mondjuk a “Walking Dad” mintájú. Nem akartam azért elhamarkodott döntést hozni, úgyhogy tovább nézelődtem, mígnem megakadt a szemem a “magyaros” menüponton. Ekkor találtam rá a tökéletes darabra, egy “Erős Pista” feliratú pólóra, egy izmos, kackiás bajszú fiatalember képével a háttérben. Ha már úgyis így hívják apát a munkahelyén, miért is ne “vághatna vissza” egy ilyennel?

Háromféle színben volt elérhető ez a póló: citromsárga, fehér és szürke. A szürkét választottam ki, majd megadtam egy L-es méretet. Lejjebb el lehet olvasni a póló leírását és részletesebb információkat kapni a paramétereiről. Az itt kapható pólók egytől egyig kényelmes, prémium minőségű, magas grammsúlyú pamutból készülnek. Persze a minta tartósságának megőrzése érdekében a pólót mindig kifordítva kell mosni kímélő programon, 30-40 fokon. Közepesen meleg vasalóval szabad csak vasalni és a mintához nem érhet hozzá a vasaló. Az Erős Pista pólót azoknak ajánlják, akik reggelente csipa helyett darált csípőspaprikát törölnek ki a szemükből. Hát, azt hiszem, megtaláltam a megfelelő ajándékot.

Meg is rendeltem a pólót, 2 nap múlva kihozta házhoz a GLS futárszolgálat. A megrendelésben üzentem a futárnak, hogy mielőtt szállítja a csomagot, vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, hogy biztosan otthon legyek. A szállítási költség 990 Ft volt, ami szerintem teljesen korrekt. 10.000 forintos rendeléstől pedig ingyenes a házhozszállítás. Reménykedtem, hogy jó lesz a méret apukámra, mert megnéztem a mérettáblázatban, hogy a pólók melyik része milyen hosszú, és összehasonlítva az egyik meglévő pólójával, az L-esnek jónak kell lennie. Ha mégsem, 14 napon belül ki lehet cserélni a pólót. Szerencsére erre nem volt szükség, mert jól választottam méretet. Apukámnak nagyon tetszett a póló és amikor felvette a munkahelyére, mindenki jókat derült rajta.