Onlinefilmek akár a kávézóban is

Néhány hete is megvan már annak a történetnek, amikor felfedeztem egy olyan oldalt, aminek a hatása alól azóta sem tudok kikerülni. Sosem voltam semminek sem a függője, most sem erről van szó, egyszerűen csak felfedeztem egy olcsó és egyszerű, sőt kifejezetten könnyű módját, vagy megoldását annak, hogy pihenjek és kikapcsolódjak.

Megbeszéltem néhány hete egy találkozót egy barátommal. Az egyik kedvenc helyünkre beszéltük meg a találkozót, egy török kávézóba. Mivel már évek óta járunk ide, ráadásul jómagam hetente többször is, mivel nagyon közel van ide a munkahelyem, és jól esik néha kijönni ide és elhörpölni békésen egy kávét, ezért a tulajdonos és a felszolgálók is meglehetősen jól ismernek minket.

Ennek a baráti viszonynak sok előnye van ránk nézve. Mindig kapunk egy kis előző napi sütit, hogyha maradt, mindig a legfrissebb kávéból töltenek nekünk és a folyamatosan változó wifijelszóért sem kell könyörögnünk, azonnal megkapjuk. Ez utóbbi előny, amely a kiváltságos helyzetünkből adódott, nagyon jól jött nekem legutóbb, mikor a barátomra vártam, úgy tűnt, hogy teljesen hiába.

Öt órára beszéltük meg a találkozót, de fél hatkor még sehol sem volt, csak egy sms-t kaptam tőle, amelyben írta, hogy sajnos elhúzódott az utolsó tárgyalása, de nagyon azon van, hogy rövidre fogja és már repül is ide, a kávézóba. Azt írta, hogy mindenképpen várjam meg, mert nagy újságja van számomra. Mivel már ott voltam egy fél órája, ez idő alatt elintéztem minden olyan szükséges dolgot, amit az ilyen üres fél órákra tartogatok.

Nem maradt már számla, amit be kellett volna fizetnem, nem maradt megválaszolatlan levél, vagy lezáratlan munkahelyi feladat. Megcsináltam a másnapi ütemtervemet és bevásárló listámat, sőt, még egy ajándékot is megrendeltem és házhoz szállítást kértem rá. A kávém már lassan kihűlt, úgyhogy kértem inkább egy forró csokit tejszínhabbal, meg egy makadámdiós süteményt és megpróbáltam valami elfoglaltságot keresni magamnak.

Az ilyen esetekben a wifi és a tablet kiváló megoldást nyújt. Azonban nem volt kedvem a közösségi oldalak fotóit nézegetni és a sorozataimat is láttam az utolsó megjelent részig, viszont vágytam valami könnyed szórakozásra. Ezért elkezdtem kutakodni az onlinefilmek között.

Néhány perc alatt felfedeztem egy oldalt, ahol az onlinefilmek hatalmas választéka van jelen. Ezt az oldalt nem csak hogy roppant könnyű kezelni, de ráadásul minden létező film megtalálható itt. Kis srác koromban minden héten elmentem a bátyámmal a két utcával lejjebb található videó tékába, ahol később már dvd-ket adtak kölcsönbe 24, vagy 48 órára. Attól függően, hogy valaki prémium tag volt-e, vagy csak sima jegye volt ide.

Később aztán, fiatal felnőttként a tévé szolgáltatáshoz rendeltem kölcsönző felületet, ahol szintén 24 órára ráhelyezték a filmet az én portomra és ez idő alatt végignézhettem, akárhányszor csak akartam. De egy ilyen oldal esetében nincs korlátja annak, hogy meddig nézhetek meg egy adott filmet, mert egy év múlva is ugyanúgy megnézhetem és akkor sem fog nekem ez semmibe sem kerülni.

Rá is találtam egy nagyon régi kedvencemre, amit gyerekként is nagyon sokszor kivettem és tudtam, hogy mivel kívülről tudom az egészet, bármikor abbahagyhatom, akkor is, ha a barátom megérkezik. Úgyhogy el is kezdtem nézni ezt a filmet. Mert simán megtaláltam ezen a felületen, nem számított, hogy a nyolcvanas években adták ki. Mint mondtam, szerintem nem tudtok olyan filmet mondani, amit itt nem tárolnak.

Nagyjából a feléig jutottam, mikor megérkezett a barátom. Nem szívesen, de abbahagytam a nézését, hogy beszélgessünk, hiszen eredetileg ezért jöttem, ugyebár, csak hát, időközben annyira fellelkesültem a lehetőségek széles tárházától, hogy teljesen elfeledkeztem az ide érkezésem valódi okáról.

A találkozó után hazamentem és azonnal folytattam a kávézóban elkezdett filmet, amit az onlinefilmek közül választottam ki.

És az utóbbi hetekben, gyakorlatilag nem telt el úgy nap, hogy ne léptem volna ide vissza. Számos új sorozatot is elkezdtem, amelyek létezéséről eddig nem tudtam, de most már nem is tudnám abbahagyni őket. Csodálatos, hogy milyen kényelmes megoldása ez az oldal az otthoni szórakozásnak!