Török csontkovács vagy gyógytornász szakember?

Már “ezer éve” járok a városunkban egy hangulatos török kávézóba! Ez egy igazán autentikus hely, olyan fantasztikus almateával és török kávéval, mint amilyeneket még sok évvel ezelőtt Isztambulban kóstolhattam. A hely tulajdonosa valóban török. Sokat beszélgetek vele, így még a hátfájdalmamat is elpanaszoltam neki. Erre ő persze azt válaszolta, hogy ha Isztambulban lennénk, akkor nagyon hamar megoldódna a problémám, ugyanis ott rengeteg igazi, hagyományos módszerekkel dolgozó csontkovács van. Ők pár gyors, erőteljes rántással és ütéssel egykettőre meggyógyítanának.

Szerencsére ezt a beszélgetést egy pincér is hallotta, és azt mondta, hogy szerinte rajtam inkább a professzionális gyógytorna segíthetne. Ezért ajánlott is nekem egy, a török csontkovácsoknál sokkal kifinomultabb eljárást. Javasolta, hogy menjek csak fel a Therapy4U oldalára, és igazi, szakmai megalapozottságú megoldást fogok találni a fájdalmamra.

Valami azt súgta nekem, hogy utána kell járnom ennek a dolognak, így otthon fel is kerestem tényleg a Therapy4U weboldalát. Kiderült, hogy ez egy olyan gerincterápiás központ, ahol valóban a velem hasonszőrű emberek problémáival foglalkoznak.

Már eleve a beköszönő szövegben felteszik a kérdést, hogy újra aktívan és fájdalom mentesen szeretne-e élni a páciens… Hát persze hogy én is, és mindenki más szintén ugyanúgy szeretne élni, mint a fájdalom előtt. Egyre jobban úgy éreztem, hogy tényleg jó helyre tévedtem.

A holnapot tovább böngészve kiderült, hogy a Therapy4U Gerincterápiás Központban dolgozó gyógytornászok nem is egyfajta terápiával, gyógytornával próbálják újjávarázsolni a hozzájuk fordulókat. Ez azért lehetséges, mert olyan tapasztalt és képzett csapattal – gyógytornászokkal rendelkeznek, akik többféle módszert is ismernek, így minden páciensnek külön-külön, személyre szabottan állapítják meg, hogy mi is lenne a számára a célravezető módszer.

A Gerincterápiás Központnál az alapelv az, hogy a hozzájuk történő bejelentkezés után a legelső alkalommal egy állapotfelmérést végeznek, ahol megpróbálják kideríteni, hogy honnan is ered a fájdalmunk.

Kikérdeznek bennünket, hogy pontosan mikor is kezdődtek a problémák, milyen életmódot folytatunk. Ezt követően fizikai vizsgálatot folytatnak le, valamint különféle speciális tesztet  alkalmaznak. Ezeket a felméréseket követően kerülhet sor az első kezelésre, amikor is kiválasztják a számunkra legmegfelelőbb módszert arra, hogy elsődlegesen a meglévő fájdalmainkat csökkentsék. Amennyiben olyan problémákra lelnek a vizsgálatok során, melyek oly’ komolyságúak, hogy már orvosi beavatkozást igényelnek, úgy természetesen szakorvoshoz küldenek tovább bennünket.

Ugyanez történik, ha úgy ítélik meg, hogy olyan terápiára van szükségünk, melyet ők nem alkalmaznak a Gerincterápiás Központban. Ez esetben is tovább küldenek bennünket egy, a terápiát ismerő és értő szakemberhez.

Én már döntöttem, és akármilyen vagányul is hangzik egy török csontkovács felkeresése, mégiscsak a Therapy4U gyógytornászai mellett teszem le a voksom. Ez a gyógytorna ugyanis ideálisabbnak tűnik minden másnál, és ígéretesebb nekem a felsorolt egyebekhez képest is.