Ha gáz van a gázzal hívjunk gázszerelőt

Egy csésze forró, finom török kávé mellett azért nyugodtabban mesélem már el ezt a történetet, mint sem mikor ténylegesen történt velem a dolog. Nyilván senki sem örül annak, ha valamilyen berendezése elromlik a háztartásban. Az ilyesmi mindig rosszkor jön, mert hogy nem számolunk vele és ebből adódóan mindig lenne valami más teendő, valami fontosabb, valami sürgősebb.

Hosszú idő után végre sikerült találnunk egy olyan időpontot a barátaimmal, amikor mindenki ráért és ennek örömére át is hívtam magamhoz őket egy baráti vacsira. Készültem én minden finomsággal, legalábbis ami a bevásárlást illeti. Ugyanis amikor álltam volna neki a főzésnek szembesültem vele, hogy ez a gáztűzhely marhára nem működik. Gyorsan megnéztem, hogy a többi gázos eszközzel mi a helyzet a házban és csak ennél tapasztaltam a hibát, úgyhogy feltételeztem, hogy nem központilag van valami zűr. Így hát gyorsan körbekérdeztem a baráti körben, hogy nem tudnak-e olyan szolgáltatót ajánlani, akik azonnal kijönnek és megbízhatók is.

Így keveredtem el a https://vizgazfutesszerelo24.hu weboldalra, ahol azon nyomban hívtam is a felvillanó telefonszámot. Egyértelművé tettem, hogy vészhelyzetről beszélünk, hiszen csak nem adhatok pizzát a vendégeknek, ha már egyszer végre-valahára sikerült őket átcsábítanom magamhoz. Szerencsére egy gyors és kedves szerelő érkezett házhoz nagyon hamar. Persze jól megkaptam, hogy engem sem szerethet különösebben Murphy, hogy pont egy ilyen alkalommal romlik el a rendszer. De én már meg sem lepődök rajta, velem mindig ilyenkor történik valami, aminek nem kéne.

Első körben persze a szakember is végignézte a többi gázberendezést, hiszen érdemes egyértelművé tenni, hogy lokális-e a probléma, vagy esetleg rendszerszintű. De mint azt ahogy már én is megállapítottam korábban minden más rendeltetésszerűen működött, csak az nem, aminek a leginkább kellett volna. Úgyhogy bele is vágott a berendezés átvizsgálásának töviről-hegyire, én meg közben drukkoltam és vele párhuzamosan böngésztem, hogy milyen pizzát fogok majd rendelni…

Bár alapvetően maximálisan pozitív szemléletű és optimista vagyok, azért egy 3 órás főzőcskézést és sem fogok tudni egy óra alatt felgyorsítva lezavarni, így hát függetlenül attól, hogy szerencsére sikerült hamar megcsinálni a tűzhelyet, kénytelen voltam cselhez folyamodni és kaját rendelni a netről. De végül is, aznap már egyszer jól sült el az a segítség, amit (akit) az internetről rendeltem, miért ne történhetne meg még egyszer ugyanez? – gondoltam én naivan. Higgyétek el, egy életre megtanultam, hogy egy pizzával is félre lehet nyúlni, de nagyon csúnyán.

A lényeg viszont az, hogy a gyors kiszállást követően tényleg rendkívül hamar sikerült megoldani a problémát a szakinak. Az pedig nem az ő hibája, hogy megfőzni azt a menüt, amit elképzeltem már nem jutott idő. Arról meg aztán pláne nem ő tehet, hogy a pizza rettenetes volt. Ez van, legközelebb majd igyekszem valami kreatívabb b tervvel készülni. De persze az is éppen elég, ha most már semmi sem fog elromlani az utolsó utáni pillanatban. Ha viszont mégis, akkor ott a vizgazfutesszerelo24.hu a nap 24 órájában. Köszönöm a segítségeteket!