Kávézás közben az útnyilvántartásról is szó esik

Ha péntek van, az nem jelent mást, mint kávézást a legjobb barátnőmmel. Nem akárhol ráadásul, hanem a kedvenc török kávézónkban, ami a belváros egyik legszebb környékén található. Imádjuk, hiszen szuper hangulatos, a kávé pedig eszméletlenül finom.

Sajnos mindketten rengeteget dolgozunk, valamint még tanulunk is mellette, így a péntek délután az egyetlen alkalom a héten, amikor nyugodtan együtt tudunk tölteni egy-két órát. Ilyenkor átbeszéljük, hogy kivel mi történt a héten, valamint mindig kipróbálunk más és más kávékat, amíg az itallap végére nem érünk.

Természetesen a legtöbb szó a munkáról esik, hiszen a hét nagy részét a munkahelyünkön töltjük el. A barátnőm általában mindig panaszkodik, hogy milyen komoly problémák is vannak a cégnél szervezés ügyileg, és hogy sokszor túlságosan maradi módszereket alkalmaznak, nem haladnak a korral. Legutóbbi találkozásunkkor azonban valami olyan új sztorit mesélt, amivel ezt a cégnek teljesen sikerült megcáfolnia.

Bevezettek ugyanis náluk egy új megoldást az útnyilvántartás vezetésére. Hogy tudjam követni, miről is beszél barátnőm, átküldött egy oldalt is, ahol láthatom a szolgáltatás részleteit. Az állt rajta nagy betűkkel, hogy “Útnyilvántartó program 2023 (NAV-álló) – RoadRecord“. Nem találkoztam még sem ezzel a céggel, sem ezzel az újszerű megoldással, így kíváncsian vártam barátnőm teljes sztoriját.

Azt mesélte, hogy a vezetőség a hét elején rukkolt elő ezzel az új ötlettel, miszerint a régi, papír alapú bizonylatvezetés helyett áttérnének a roadrecord.hu mobil applikációjára. Itt kényelmesen és egyszerűen lehet vezetni a magánautók és a bérelt vagy lízingelt autók céges célra való használatát, majd havi szinten elszámolni azt.

Sokkal biztonságosabb és “NAV-állóbb” mint a papíralapú forma, vagy egy excelben elkészített táblázat, hiszen a program automatikusan szűr minden logikai ütközést és javítja a felmerülő problémákat.

Ráadásul a roadrecord.hu útnyilvántartó programot kiegészíti egy applikáció, ami rögzíti a megtett utakat és a kilométer óra állásait is manuálisan vagy automatikusan .

Ezen a ponton már nem volt kérdés számomra, hogy a “Útnyilvántartó program 2023 (NAV-álló) – RoadRecord” milyen király szolgáltatás is valójában.

Ha valaki egyébként nem lenne teljesen tisztában azzal, hogy mi is az az útnyilvántartás, annak megpróbálom egyszerűen megfogalmazni. Összességében ez egy bizonylat, mellyel az üzleti, hivatali utazásokat van lehetőség elszámolni céges autó esetében. (Ha magánautóról beszélünk, ott már képbe jön a kiküldetési rendelvény is.) Az útnyilvántartást minden jármű esetében külön-külön kell vezetni, majd havi szinten elszámolni azt az üzemanyagszámlák szerint.

Az útnyilvántartásnak tartalmaznia kell elsősorban a gépjármű típusát, a forgalmi rendszámát, a fogyasztási normáját. Ezen kívül kötelező benne feltüntetni az utazás időpontját, kiindulópontját és célját is a megtett kilométerek számával, valamint a tankolások helyével, idejével együtt. Végül, de nem utolsó sorban a tankolt üzemanyag mennyiségét és költségét is bele kell írni. Látható ebből tehát, hogy ez egy elég összetett dolog, aminek a vezetését nem szabad félvállról venni, nehogy a végén még NAV bírság legyen belőle.

Szerintem emiatt is látta be barátnőm cége, hogy a roadrecord.hu alkalmazása mennyivel leegyszerűsíti ezt az egész folyamatot számukra is, illetve az alkalmazottaknak is.

Örülök, hogy barátnőm végre egy ilyen pozitív hírrel is tudott szolgálni, és jó volt látni, hogy milyen izgatott egy ilyen apróságnak tűnő dolog miatt, ami valójában nagyon is fontos.

Bár nekem nincs céges autóm és a munkahelyemen nem is lenne szükséges használnom, remélem, hogy ha egyszer eljutok erre a szinte, akkor majd az én cégemnél is hasonlóan jó megoldásokat fognak alkalmazni. A roadrecord.hu szolgáltatása igazán életmentő, így biztos vagyok benne, hogy szembe fog még jönni velem a jövőben!