Török kávézó Újlengyelben

Nagyon szeretem a kávét, a különleges kávéízeket pedig pláne. Amikor csak lehetőségem van, mindig kóstolok meg új ízeket. Mivel szeretek utazni, és sok helyen voltam már, mindig igyekeztem úgy alakítani, hogy megkóstolhassam a helyi kávékülönlegességeket. Utazás, kávé, na meg a gondolat, ami hónapok óta foglalkoztat, egy saját kávézó.

Rengeteg ember szeret kávézni, és megannyi ok van a kávézásra, legyen szó a reggeli órákról, amelyben a kávé a napindító, az ebéd utáni kávéról, délutáni kávéról, vagy valakinél akár esti kávéról is, továbbá a találkozóktól, ami gyakran összeköttetésbe kerül egy-egy kávézással. Az a véleményem, hogy egy kávézó nyitása jó ötlet, én pedig akarok egy török kávézót. Nagyon szeretem a török kávét, ami a kávé elkészítésének egy módja, és szeretném ezt sok-sok emberrel megismertetni, megszerettetni.

Napjaimban két dolog foglalkoztat, az egyik a kávézó nyitása, a másik pedig a költözés, ami előtt éppen állok, ugyanis szeretném Budapest felé venni az irányt. Böngésztem az interneten, amikor rátaláltam egy weboldalra, aminek témája szorosan kötődik a cégalapításhoz: szekhelypartner.hu. A weboldal megnyitásakor szinte az elsők között találkoztam az alábbi szövegrésszel ,,iparűzési adó mentes helyen ÚJLENGYELBEN”. Utánaolvastam, hol is van Újlengyel, és mint kiderült, Pest vármegyében. Ezt egy egyfajta jelnek éreztem, hogy elsők között találkozok ezzel a mondattal, pont a költözés, és a kávézó nyitása előtt. Elkezdtem ingatlanokat nézni Újlengyelben – hozzátenném, már most van 1-2, ami nagyon szimpatikus -, illetve jobban beleástam magam ennek a cégnek az életébe, akinek a honlapja elém került.

Ez a cég is legalább annyira szimpatikus lett számomra, mint Újlengyel, ahova már képzeletben el is terveztem saját kis kávézómat. Az említett cég több év tapasztalatával rendelkezik, és székhelyszolgáltatással is foglalkozik. Az újlengyel székhelyszolgáltatás olyan költséghatékony szolgáltatást kínál, amit igénybe szeretnék majd venni a cégalapításnál. A legfontosabb tényező az az, hogy Újlengyelben a székhelyszolgáltatás IPA-mentes, tehát ott nincs iparűzési adó. Az újlengyeli székhelyszolgáltatás résznél a weboldalon leírják, hogy mik a feltételei a lehetőség igénybevételének, például, hogy csak székhellyel rendelkező vállalkozásoknál lehetséges, és az adott vállalkozásnak nem lehet fióktelepe más településen. A cég feltünteti az árakat, amik nagyon barátiak, és a feladatokat is, amelyeket ellátnak a szerződés keretei között. Országosan több településen is rendelkeznek irodával, viszont Újlengyel kiemeltnek számít a 0%-os iparűzési adója miatt. Ha valaki vállalkozik, és az adott településen van a székhelye, úgy gondolom, ez egy nagyon jó lehetőség. Nem csak pénzt lehet spórolni, de időt is azoknak a feladatoknak az átadásával, amit ez a cég levesz a vállalkozók válláról. A cég 1-1 csomagja mellé plusz ajándékot is ad, ez is egy vonzó tényező. Amióta én figyelemmel kísérem az oldalt, a plusz ajándéknál az ajándék hónapot, illetve az ajándék havi postázást vettem észre. Mindkettő jár mindegyik csomaghoz.

A közeljövőben fel fogom keresni a releváns céget, és azt gondolom, hogy nem lesz nehéz a kapcsolatba lépés, ugyanis fel van tüntetve náluk, hogy mely napokon milyen időintervallumokban elérhetők, milyen telefonszámon, de írni is lehet nekik. Alig várom, hogy találkozzunk Újlengyelben egy szuper török kávézóban!