Egy nagyszerű török kávé és egy nagyszerű magyar cég termékei

Török kávézót üzemeltetek. És természetesen nem lettem hűtlen a hagyományokhoz. A türk kahvesit továbbra is hosszú nyelű rézedényben készítjük és zaccal együtt szolgáljuk fel a vendégeink részére a tipikusan egyszerű, füllel nem rendelkező porcelán csészében.

De egyre több az olyan vendégünk, aki kicsit európaibb módon szeretne kávézni. És ilyenkor természetesen nem küldöm át a kedves látogatónkat a legnagyobb budapesti kávézólánc egyik mellettünk lévő egységébe. Hanem kiszolgáljuk mi. Erre viszont nem voltak alkalmasak a mi tradicionális török poharaink és porcelán készleteink.

Szerencsére rövid keresgélést követően megtaláltam a Hunnia Kristály Kft. weboldalát: hunniakristaly.hu. Itt azonnal úgy éreztem magam, mint az isztambuli Nagy Bazárban: minden van. Pontosabban minden is van: evőeszközök, kávézói porcelánok, mindenféle cukor tartóedény, felszolgáló tálcák, szalvéta gyűrűk, sőt még megállító és információs táblák is. Tulajdonképpen csak Demir szőnyegeit és Yılmaz ékszereit nem találtam meg a Hunnia Kristály webshopjában a Nagy Bazár felhozatalából😉

A hunniakristaly.hu oldalon kiváló minőségű és hangulatú porcelán készleteket találtam. Ezeknek ugyan van füle, de ez tulajdonképpen nem is baj, látva az elmúlt időszakban a kávézóban keletkezett töréskárok számszerű adatait. Úgy látszik, az európai vendég megszokta, hogy van mibe kapaszkodnia. A Hunnia Kristály éttermi porcelánjai közül remek desszertes tányérokat is választottam. Ezekben kiválóan mutat kazandibi és a tulumba is. A Hunnia Kristály 5 év pótlási garanciát vállal. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amennyiben törések, csorbulások miatt hiányossá válik a készletünk, akkor a rendeléstől számított 5 évig biztos lehetek abban, hogy a porcelán készlet minden darabja újrarendelhető. Vendéglátósként ez nagyon fontos számomra: szeretem, ha egységes teríték van minden asztalon.

Természetesen nemcsak tányérokat, hanem poharakat is rendeltem. A hunniakristaly.hu weboldalán egészen kiváló üdítős üvegpoharakat találtam. A party long drink poharukban remekül néz ki a jéghideg uludag gazoz gyümölcsös üdítőnk. Illetve van a webshopban egy speciális, víztiszta Conic cappuccino csésze is, ebből is rendeltem 20 darabot.

Rendkívül fontos számomra a HORECA minőség. Amikor elkezdtem Magyarországon vendéglátózni, szinte ez volt az első szó, amit megtanultam magyarul. Bár ez tulajdonképpen nem is igazi magyar kifejezés, hanem egy angol mozaikszó: Hotels, Restaurants, Cafés. Csak olyan beszállítóm van, aki ismeri és érti a HORECA ipar specialitásait. A Hunnia Kristály természetesen ilyen. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy a náluk vásárolt porcelán készleteket, poharakat naponta számos alkalommal használjuk, mosogatjuk és mozgatjuk. A forgalmazott edényeik, eszközeik bírják a strapát: nem sérülnek, nem csorbulnak, nem fakulnak.

Szeretek a Hunnia Kristály webáruházában vásárolni. Ugyanis nagyon jó áraik vannak. No persze annyira nem jók, mint a Nagy Bazárban, de ezt inkább csak az elfogultságom mondatja velem. Kezdetben kipróbáltam több nagyobb magyar vendéglátóipari forgalmazót, de minden szempontból a Hunnia Kristály győzött: minőség, ár, garanciális feltételtelek és szállítási idő. Utóbbi is egészen imponáló: eddig minden rendelésem kiszállítása 2 munkanapon belül megtörtént. Nem csoda, hiszen nagyon komoly raktárkészlettel dolgoznak.

2 telephelyük van: Budapesten és Debrecenben. Amennyiben vásárlás előtt szeretném élőben látni a színeket vagy kezemben érezni a kiválasztott porcelán csésze hideg tapintását, akkor a fenti 2 helyi üzletükben ennek sincs akadálya. Már nagyon várom, hogy mikor nyitják meg a 3. telephelyüket. Természetesen Isztambulban, a Ragıp Gümüşpala főúton.