Barátnők egymás között

Megvan az a szitu amikor két, vagy több barátnő egyszerre házasodik, vagy egyszerre megy szülni? A legtöbb baráti társaságban van ilyen, hiszen a tagok általában közel egy idősek, vagy ugyanazokon az életszakaszokon mennek keresztül.

Nálunk is pontosan ez volt a barátaimmal. Mi a párommal és az egyik legjobb barátnőm is pont ugyanakkor kezdtünk lakás felújításba. Ennek rengeteg előnye van, hiszen megbeszélhetjük hogy kinek milyen problémák merültek fel, tapasztalatot cserélhetünk és tanácsokat adhatunk egymásnak.

Egyik délután elmentünk kávézni a kedvenc török kávézónkba, hogy megbeszéljük a lakás felújítás minden csínnyát-bínnyát. El akartam mesélni, milyen remek fűtési megoldást találtam. Amint találkozunk izgatottan bele is kezdtem.

Hosszas gondolkodás után végül a falfűtés beépítése mellett döntöttünk a barátommal. Ezen belül is az elektromos amorf fűtőszálas verzió mellett. Ez egy forradalmian új technológia, rengeteg előnnyel. Először is nagy felületen működik hatékony hőeloszlással, viszont alacsony üzemelési hőmérsékleten. Ugyanakkor a pára lecsapódástól vagy a por felkavarásától sem kell félni, ezért egészségesebb mint a többi fűtő rendszer.

Maga az amorf fém ötvözet is rengeteg előnnyel bír. Például teljesen rozsdamentes, és kivételesen jó kopásálló. És túlmelegedés nélkül képesek a legjobb teljesítményre.

A rendszer sugárzó hővel működik, tehát nem használja a levegőt közvetítő közegként. Ez azért jó, mert nagyobb komfortérzetet nyújt, és energia takarékosabb is. Beszerelési költsége olcsóbb mint a vizes rendszerezek kiépítésénél, és kevesebb karbantartást is igényel. Üzemi hőmérséklete is körülbelül a fele más rendszerekének.

Nagy lelkesen meséltem el az összes információt amit tudtam, és hevesen érveltem a falfűtés mellett. Nekünk nagyon megtetszett ez a fűtési mód, és nem bántuk meg hogy végül e mellett döntöttünk.

A beszerelés is gyors és megbízható szakemberek végzik. Nagyon jó tapasztalataink vannak velük, segítőkészek és korrektek.

Végül áttárgyaltuk a tapasztalatokat a barátnőmmel jó részletesen. Kiderült, hogy ő pedig a padlófűtést választotta, de ugyanannál a cégnél akikkel én is dolgoztatok. Ezen jót nevettünk. Hogy mekkora véletlenek vannak! Nem csak az újítás, de még ez is! Ezért jó ha van mindenkinek egy ilyen barátnője. Akivel ki tudják tárgyalni egymás közt az élet fontos dolgait.