Fürdőszoba felújítás a barátaimmal és mogyorókávé

Most egy darabig sajnos nem lesz időm kávézókba járni, ott reggelizni és csacsogni a barátaimmal ugyanis nagy fába vágtam a fejszémet.

Úgy döntöttem, hogy profik segítsége nélkül, saját magam fogom felújítani a fürdőszobánkat.

Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet már tovább halogatni, ilyen a lakásfelújítás is. Egy bizonyos időszakot még kibírtam a ronda csempékkel, a káddal, ami eresztett oldalt és amiben nem lehetett kényelmesen elfeküdni. Nem volt durva a szivárgás, nem is vagyok benne biztos, hogy egészen eresztésről volt szó. Azt hiszem, simán csak a kialakítás miatt is kifolyhatott a víz a kádből.

Mindenesetre elegem volt belőle, hogy minden fürdés után áll a víz a fürdőszoba padlóján, így nem húzhattam tovább a dolgot, komoly felújításra volt szükség.

fürdőszoba
fürdőszoba

Úgy döntöttem, hogy a költséghatékony szempontokat szem előtt tartva ezúttal nem kérem szakemberek segítségét. Úgy gondoltam, csak nem lehet olyan nehéz felújítani a fürdőt.

Hát, később kiderült, hogy az. Még szerencse, hogy bőven akadnak fürdőszoba felújítással kapcsolatos blogok az interneten, ahonnan rengeteg ihletet meríthettem.

Ugyan élt egy kép a fejemben egy ideális fürdőszobáról, de nem tudtam, hogy ez mennyire kivitelezhető. Mégsem akartam szakemberekhez fordulni, hiszen egy csempét én is ki tudok választani.

A furdoszobaotletek.hu oldalon sok remek tanácsot olvastam ezzel kapcsolatban is. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fürdőszobába milyen csempét teszünk, hogy hogyan kombináljuk össze a színeket, a csempéket és a padlólapokat.

A hasznos csempe választási tanácsok és a fürdőszoba felújítás menetének pontjai egyfajta útmutatásként szolgáltak, hogy ne hagyjak ki semmit, hogy ne fulladjon kudarcba vagy káoszba az egész felújítás.

Sokkal több mindenre kell figyelni, mint először gondoltam. Minden az alapos tervezésen és utánajáráson múlik.

Rengeteg remek ötletet leltem az interneten, amiknek mindegyikét alaposan kielemeztem, minden részletet megpróbáltam a saját fürdőszobámra levetíteni. Például sosem gondoltam volna, hogy valaha mozaikot szeretnék majd a fürdőbe, de annyira megtetszett, hogy bevállaltam.

Szeretek néha a megszokott dolgokhoz ragaszkodni, de be kell vallanom, néha nem árt egy kis újítás. A fürdőmet nagyon feldobta a mozaik, és nem is volt olyan nehéz megcsinálni.

A barátnőim azt hiszem, már nem voltak olyan lelkesek a felújítási lázam miatt, hiszen mindig csak a fürdőszobám aktuális állapotáról beszélgettem velük és a szokásos kávézásunk helyett befogtam őket dolgozni.

Együtt ugyanis könnyebben ment a munka. Persze nem voltam hálátlan, a segítségért cserébe igen különleges mogyorókávéval vendégeltem meg a kis segédeimet.

A felújítás legnehezebb része a fugázás volt. Azt hittem, többet fogok szöszölni a színek megfelelő kiválasztásával, de találtam egy nagyon jó ötletet a furdoszobaotletek.hu oldalon, így ez is gyorsan ment. Az új fürdőszobám kissé szokatlan, ugyanis lila és fehér. Az előző színösszeállítás kék volt, de meguntam a víz színeit, még ha ez is az egyik legnépszerűbb választás is. Ahogyan az interneten is olvastam, nem kell mindig a megszokott és divatos színösszeállításokhoz ragaszkodni, mernünk kell néha újítani.

Így teljesen megújult a fürdőszobám és a sok jó ötletért örökké hálás leszek a furdoszobaotletek.hu-nak. Ha nem írnak listát a felújítás menetéről, talán elvesztem valahol a felújítás közben, vagy valamit elrontottam volna. Mint kiderült, a csempék területén semmi tudásom sincsen, így nagyon jól jött az elég átfogó és komoly írásuk a csempékről is. Néha azt kívánom, bár csak az élet minden területéről szólna valamilyen honlap. Akkor minden döntésemet ilyen könnyű lenne meghozni.