Egy baráti kávé ihlette az új csipke alkalmi ruhámat

Nagyon izgatottan vártam a tegnapi napot, mivel hazaérkezett az egyik legjobb barátnőm külföldi ösztöndíjáról. Elterveztük, hogy az egész hétvégét együtt fogjuk tölteni, hogy bepótoljuk a kimaradt időt, s ebből egy nagy party sem maradhat ki a fővárosban.

Miután kimentem elé a reptérre és elmentünk az albérletembe lepakolni a csomagjaimat, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk beülni valami különleges helyre, ahol lehetőségünk lesz jó pár órát végigbeszélgetni valami forró ital mellett. Egy kávézóra gondoltunk, valami egyedire, ami felülmúlja a már jól ismerteket. Így végül a belvárosi helyeket böngészve egy török kávézóra bukkantunk, s úgy döntöttünk, fel is keressük a helyet. Bár nagyon sok kávézót és cukrászdát ismerek a fővárosban, ez a hely eddig elkerülte a figyelmem, pedig nagyon szeretek kávét inni.

A kávézó nagyon kellemes hangulatot árasztott, s az idő csak úgy repült. Miután átbeszéltük az előző fél év történéseit egy cappuccino mellett, elkezdtük tervezni a hétvégi programjainkat. Szombat este mindenképpen szerettünk volna elmenni bulizni, így rátértünk arra, hogy hova menjünk és milyen ruhát lenne érdemes felvenni. Én magam szívesen vettem volna valami új darabot, mert amik a szekrényemben voltak, azokat már meguntam. Lili, a barátnőm, akivel beszélgettem, azt mondta mutat nekem egy webshopot, ahol ő talált egy nagyon szuper party ruhát magának. Bár korábban még nem igazán vettem ruhát online, már egy ideje csábított, hogy kipróbáljam.

Hazamentünk, s az első dolgunk az volt, hogy kiválasszuk a megfelelő ruhát. Az oldal magyar volt, és mivel 3-15 napon belül szállították ki a rendelést, így sajnos arra már nem volt lehetőségem, hogy másnap viseljem a kiválasztott party ruhát. Azonban Lili felajánlotta, hogy ő odaadja az övét, hogy meggyőződjek arról, hogy milyen kényelmes és elegáns. Mivel azonos a méretünk, passzolt is rám a ruha. Eldöntöttem, hogy én is rendelek egyet, csak más színben, így végül egy piros csipke alkalmi ruhát választottam a webshop kínálatából.

csipke alkalmi ruha

Lenyűgözött, hogy mennyi féle ruhakínálatuk van, ha jól olvastam, ötezer terméket forgalmaznak. Azon csodálkoztam, hogy korábban még nem is hallottam az oldalról, pedig nagyon szeretek vásárolni. Valószínűleg ez azért lehet, mert nem vásároltam még ruhát online, s így a webshop sem ragadta meg a figyelmem. Mindenesetre nagyon hálás voltam Lilinek, hogy megmutatta ezt a lehetőséget, illetve, hogy kölcsön is adta nekem a saját, fehér party ruháját.

A buli egyébként nagyon jól sikerült, rengeteget táncoltunk és hajnalban értünk haza. Szuper volt, hogy újraélhettem a közös bulizás hangulatát a legjobb barátnőmmel. Külön boldogságot okozott, hogy több fiú is megdicsérte a ruhámat, s az egyikük el is kérte a telefonszámomat. Szimpatikus volt nekem, beszélgettünk pár szót és táncoltunk is, így megadtam neki az elérhetőségemet. Lili is nagyon örült ennek, mivel nekem egy ideje nincs barátom, s szeretné, ha ez már nem lenne így sokáig. Elmesélte egyébként, hogy neki is szerencsét hozott már egyszer ez a party ruha, mivel amikor egyszer külföldön bulizott, őt választották meg a party legszebb ruháját viselő nőjének. Azt mondta, erre azóta is büszkén gondol vissza, és éppen ezért is szívesen ajánlja azt a butikot másnak is, ahonnan rendelt.

Így van ez, ha egy ruhához szép emlékünk fűződik, akkor szívesen viseljük azt később is, s ha egy különleges helyről rendeltük, mint ahonnan ez a party ruha is származik, akkor később is szívesen veszünk onnan ruhát más eseményekre.