Kimozdulni otthonról pici gyermekkel, mindenkor

Úgy egész, és kerek az élet, ha nem szorulunk be otthonra. Nekünk azok a szülök voltak a minta, akik hamar elkezdtek a szülés, születés után jönni-menni a picivel. És intézni saját ügyeiket. Nem csak a parkba mentek, sétálni a babakocsival, hanem a szokásos, kedves és kedvenc dolgokat is csinálni ezek mellett. Mondjuk elkezdeni visszajárni a kedvenc kávéházba.

Nem túl macerás ez egy picivel? Szerintem nem, ha a picit is szoktatjuk hozzá, odafigyelünk a fogzásra és egyebekre, nem csak átéljük (és elszenvedjük), hanem koordináljuk a folyamatokat, hogy minden kézben tartható legyen. Baba fogzásra például van már nyugtató, rágcsálható játék, amitől a kicsi nem nyughatatlan és türelmetlen. Az imaginebaby.hu például olyan webshop, ahol nagy eséllyel lehet kapni egy csomó kelléket a jó irány megtalálásához. Nem csak az említett fogzás-területen, hanem bármiben. A fogzásra kitalált, egyébként Rágómaki nevű is dolog is kapható itt, illetve ebből a népszerű termékből rengeteg termékváltozat. Nem csak makit, de más színben, más megjelenésben megalkotottat is vehetünk, függően a baba nemétől például, amik mind alkalmasak az egyedi tervezésüknek köszönhetően lefoglalni és fejleszteni egyszerre az izgága gyermeket. Miközben képes a játék hatni a fogzás sajgó fájdalomvonzatának csillapítása irányába.

Ezen kívül más készségfejlesztő játékok is vannak még ott, de akadnak textilpelenkák a kínálatban, gyerekeknek tervezett napszemüvegek, a fürdés alkalmait szórakoztatóbbá tevő játékok. És praktikus kiegészítőket az étkezésekhez és egyebeket vehetünk. Ajándékszetteket és utalványokat is. A fentebb egyébként be is linkelt webshopban, babát váróknak, vagy frissen gyermekáldásnak örvendő ismerőseinknek, barátainknak, rokonaiknak is beszerezhetünk ezek közül bármit, nem csak magunknak. Ez is fontos. Illetve, még a Rágómaki játékról is elmondható, jó pár éves korig ajánlott, gyermekes szülőknek pedig az ilyesmi mindig segítség, és jó ajándéktípus is, legyen a jövevény még csak fél vagy már két éves. Személyesen vagy e-mailben is vásárolhatunk náluk utalványt. Tényleg nagyon jó ajándék az ilyen, mert az Imagine Baby boltjaiban cumira vagy pelenkára is be lehet váltani például, vagy nagyobbaknak fürdőlepedőre, esetleg fürdőponcsóra. Van választék jócskán, de fő szempont itt inkább nem is a válogatatlan, ömlesztett gyermeknevelési hozzávalókkal való feltöltése a kínálatnak, ez a bolt inkább a tudatosan kiválogatott minőségi cuccokat árulja!

A gyermeknevelés komplex feladat. Nem biztos, hogy mindig elég persze fogzásra beszerezni egy szájba is vehető puha és jól tervezett játékot, ennél több figyelmet igényel. Érdemes, sőt szükséges lehet minden ilyen folyamatnak alaposabban utánaolvasni. Ahhoz, hogy pontosan értsük, min megy át a babánk, hogy mindig tudjunk egyéb módokon is segíteni. Az Imagine Baby sok fogózót biztosít ehhez, nem csak beszerzés terén. Összegyűjtöttek sok hasznosítható tudást, cikkek formájában a blogjukon belül, szóval ezért is ajánlom ezt a weboldalt, ami így tehát nem csak egy egyszerű webshop. Több és jobb annál. Mint ahogy a gyermeknevelés is több és jobb dolog kell legyen, mint a kicsi szokott módon való eljuttatása egy idősebb korba, majd aztán a felnőttéválás. Ez egy közös utazás kell legyen, ami mindenkinek az örömére szolgálhat. Nem csak átfogóan és összességében, hanem közben is, akár minden pillanatban! Akkor is kiállok amellett, hogy ez így van, ha a nehézségeket sorolva ezt sokan vitatják…