Meglepetés a kávézóban

A családi összejöveteleken mindig elő szokott kerülni valamilyen társas, imádjuk őket, nálunk ez tradíciónak számít. Ha azonban valami nyugodtabb dologra vágyom, szeretnék kikapcsolódni, akkor is le tudom magam foglalni bármilyen játékkal. Egészen pontosan a puzzle a kedvencem, azt bármikor, akár egyedül is, de párban valakivel is tudom élvezni

A párommal még randiztunk, talán a harmadik lehetett, amikor betévedtünk egy városnéző túra alkalmával egy török kávézóba. Rendeltünk egy isteni finom, gőzölgő kávét, ő csokisat, én mogyorósat, de kértünk hozzá valami ínyenc, édes rágcsálnivalót is, hogy teljes legyen az élvezet. Mozgalmas napunk volt, jól esett leülni a kényelmes fotelekbe, az enyhe félhomály pedig romantikussá tette a hangulatot. A színes párnák, és anyagok a török kultúra egyediségéről árulkodott. Jót beszélgettünk, sokat nevettünk, tökéletes volt a környezet, hogy jobban megismerjük egymást.
Felfedeztünk az asztalunk mellett egy polcot. Legnagyobb meglepetésünkre tele volt társasjátékokkal, volt köztük több, gyönyörű puzzle is. Gondolhatjátok, mennyire megörültem. Egy Antalya városát ábrázolót választottam. Rendkívül kedves emlékként maradt meg a fejemben a kettesben eltöltött nap utáni váratlan puzzle-özés.

Egyre több kávézóban látom, hogy nem csak különleges, finom italokat szolgálnak fel meglepően megfizethető árakon, hanem igyekeznek más dolgokkal is bevonzani vendégeiket. Már nem elég, hogy egy ilyen vendéglátóegység jó helyen van, jellegzetes designú, hangulatos, kuckós. Sőt, a nem mindennapi ételek is kezdenek megszokottá válni. Hatalmas a választék.

Fél évvel később a párom az évfordulónkra azt a puzzle játékot adta nekem, amit abban a kávézóban kiraktunk. Ameddig én mosdóban voltam, sunyiban megvette, és fél évig őrizgette. Hát nem romantikus?
Fokozva a történetet; két évvel később pedig Antalyában kérte meg a kezem.

Most én is puzzle-t tervezek venni neki a házassági évfordulónkra, amit mindenképpen a jatekwebshopról fogok megrendelni. Több ezer termék közül válogathatok, amiket akár telefonon is megrendelhetek, és amikre húszezer forint felett már ingyenes szállítás dukál.