Kávézás közben a lángvágóval ismerkedtem az Acélpartner weboldalán

Amikor az újonnan megismert helyes srác megkérdezte, melyik a kedvenc kávézóm, mert mindenképpen oda szeretne elvinni randizni, repestem a boldogságtól. Akkor még nem számítottam rá, hogy egy bizonyos témát fogok jobban megismerni a találka alkalmával, nem pedig őt – pedig pontosan így történt. Bár próbáltam a finom török kávéra terelni a társalgást, ő egyfolytában a lángvágókról beszélt, és közben egy weboldalt mutatott, mint kiderült, ez a szenvedélye.

Az oldalról megtudhattam, hogy az Acélpartner Kft. különböző acélmegmunkálási folyamatokkal foglalkozik, mindezt a hat féle, különböző gépükkel oldják meg, amelyek közt található többek között 4, illetve 6 fejes lángvágó, plazmavágó, szemcseszóró, több tonnás targoncák és híddaru.

Mint kiderült, a lángvágó általános és ötvözött acélok vágására lett kifejlesztve, maximum 350 mm vastagságig. Mindez propángázzal történik, ISO szabvány előírásoknak megfelelően.

A Youtube csatornájukon számtalan, pár másodperces rövid videót találunk, amelyek közül megtekintettünk néhányat, főleg olyanokat, amelyekben volt plazmavágó. Mint megtudtam, több social media felületen is jelen vannak, LinkedIn-en kifejezetten aktívak, Facebookon és Instagram fiókjukon pedig főként 2020-as tartalmakat találunk, de azokat igen nagy számban, sok információval.

A lángvágáson kívül plazmavágással, felülettisztítással, élletöréssel, acélszerkezet gyártásával és építőipari kivitelezéssel foglalkoznak. Utóbbi elég komplex, ugyanis kőműves és lakatos feladatoktól elkezdve az egyedi épületszerkezeti elemek gyártásán és a folyamatokhoz szükséges acélszükséglet fedezésén át egészen a földmunkáig és a vasúti pályaépítésig mindent vállalnak.

Végül sikerült ugyan nekem is szóhoz jutnom, de ezek után tudtam, hogy nem lesz második randi. Ez a találkozó volt életem egyik legbizarrabb élménye.