A török kávék mellett másra is kell gondolnom

Imádok kávézni és minden reggelemet ezzel indítom. Nem csak a hatása miatt, hanem az íze az, ami igazán számít nekem. Ha nem lenne élénkítő hatása én akkor is örömmel fogyasztanám. Az évek alatt nagyon sok kávét volt szerencsém megkóstolni és elmondhatom, hogy az egyik kedvencem is egy török kávé. Éppen ezért mindenkivel meg is kóstoltattam, aki nyitott volt rá és szereti a kávét. A legtöbb embernek ugyanúgy bejött és azt mondták, hogy valószínűleg fognak még ilyet inni. Vannak olyan emberek, akik nem kedvelik az újdonságokat és inkább a megszokottat részesítik előnyben. Ez ugyanúgy megfigyelhető a kávé fogyasztásnál is. Van olyan, aki csak a régi jól megszokott kávéját issza meg, még ha más kávé esetleg jobb is, akkor is ragaszkodik hozzá.

És nem csak a kávéfogyasztásnál lehet ezt megfigyelni. Ha a környezettudatosságról van szó és a korszerű fűtési módszerekről, valaki ezeket is inkább elutasítja és marad a régi bevált gáz fűtésnél. Viszont ma már vannak ennél sokkal korszerűbb és környezetkímélőbb megoldások is. Ezeket, ha tehetjük, érdemes kihasználni és élni velük, hiszen minden amit teszünk a földünk érdekében egy kicsit meghosszabbítja az élettartamát. Az pedig nagyon nem mindegy, hogy mennyi ideig lesz élhető a bolygónk. Például az elektromos fűtési rendszerek nagyon jó lehetőség.

Ezekről részletesen lehet olvasni a Fűtésrendszerek weboldalán. Azért is jók az elektromos fűtési módszerek, mert hatékonyak, csendesek, biztonságosak és káros anyagok kibocsátása nélkül működik. Ha ezek számodra is fontosak, akkor mindenképp érdemes utánuk olvasnod. A Fűtésrendszerek oldalán nagyon sok információ megtalálható róluk, így ha még nem sokat tudsz róluk, érdemes felnézni az oldalukra. Itt megtudhatjuk, hogy milyen esetekben érdemes választani az egyes fűtési rendszereket, melyiknek mi az előnye és hogyan kell telepíteni.

Az elektromos fűtések közül az egyik személyes kedvencem az elektromos kazán. Szerintem nagyon praktikus és biztonságos, hogy központi fűtés és gáz nélkül is tud működni, e mellett pedig nincs szükség kéményre sem. Ez számomra egy nagyon jó hír volt, hiszen arra törekszek, hogy minél biztonságosabb és élhetőbb legyen az otthonom. Ennek a fűtési módszernek köszönhetően pedig meg tudom ezt valósítani. Talán ez volt az egyik olyan szempont, ami miatt igent mondtam az elektromos fűtésre.

Az elektromos radiátor is nagyon hasznos tud lenni, ha mész valahová, akkor ott is tudsz meleget csinálni. Nincs hozzá szükség csőrendszerre és kazánra sem. Szerintem ezek nagyon jó dolgok és mindenképp érdemes lehet kihasználni őket. Egy elektromos radiátorral ott és akkor csinálsz meleget, amikor csak szeretnél, csupán áramra van szükséged hozzá. Nálunk ez egy erdei kis házas kirándulás során jött nagyon jól. Itt áram ugyan volt, viszont felszerelt radiátor nem. Így mielőtt elindultunk, gondoltunk erre is, és vittük magunkkal az elektromos radiátorunkat. Nagyon jó szolgálatot tett nekünk és azóta is minden kirándulásra visszük, amikor csak szükséges.

Ezen kívül az elektromos bojler is nagyon hasznos. Hatékony és energiatakarékos is. Ennek köszönhetően bármikor a rendelkezésedre áll a meleg víz, nem kell rá hosszú perceket várni. Ezáltal feleslegesen sem folyik el a víz, így duplán jól járhatunk. Amikor gyerek voltam, akkor is volt nálunk otthon bojler, így el sem tudtam képzelni, hogy az én otthonomban ne legyen. Nagy könnyebbséget jelent számomra.

Ezek mellett választhatunk még elektromos padlófűtést, fűtőszőnyeget, törülközőszárítót, fűtópanelt és elektromos vízmelegítőt is.

Ha pedig valami mást szeretnénk, akkor az infrafűtés is egy nagyon jó választás lehet. Ez a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb fűtési rendszer. Ha a legjobbra törekszel mindenben, és igyekszel mindenből a legjobbat választani, akkor az infrafűtés a tökéletes választás számodra.

Ezen belül is választhatunk több módszer közül: padlófűtés, infrapanel, hősugárzó stb. Ha igazán ki szeretnéd használni az elektromos fűtést és gyorsan szeretnél meleget az otthonodba, akkor az infrafűtést ajánlom.

Hogyha ezek közül eddig egyik sem nyerte volna el a tetszésedet, akkor a Víz-víz hőszivattyú biztosan tetszeni fog. Ez az egyik legnépszerűbb megújuló energiás rendszer. Nem is csoda, hiszen a külső levegő hőenergiáját használja fel, így rendkívül hatékony tud lenni. E mellett pedig még kedvezményes tarifát is lehet igényelni a szolgáltatótól, ha hőszivattyút használunk. Erről és minden részletről pontosan tájékozódhatsz a Fűtésrendszerek weboldalán. A hőszivattyún belül is megtalálható a bojler, kazán, padlófűtés is. Ennek köszönhetően a három elektromos fűtési módszer közül pontosan ki tudod választani azt, ami nekem a legjobb. Még csak azzal a kifogással sem lehet élni, hogy nincs elég választási lehetőség. Már az is nagy segítség lehet, ha nem egyfolytában a gáz fűtés megy, hanem kiegészítjük a melegebb napokon az elektromos fűtés egyik módszerével.

Víz-víz hőszivattyú

Amennyiben attól aggódsz, hogy a gáz olcsóbb, mint az áram, és emiatt nagyon meg fog emelkedni a rezsi az otthonodban, akkor van számodra egy jó hírem, erre is van megoldás. A következő lehetséges megoldásokat a Fűtésrendszerek oldalán olvastam, így még ilyen szempontból is érdemes mindenképp felnézni a honlapjukra.

Milyen lehetőségeink vannak, ha csökkenteni szeretnénk az elektromos fűtési rendszer költségeit?

Az első megoldás, amit már korábban is említettem az a hőszivattyúval kapcsolatos. Amennyiben a hőszivattyús fűtési módszerek egyike mellett döntesz, akkor a szolgáltatótól tudsz kérni kedvezményes tarifát. Ha az elektromos fűtési rendszerek vagy az infrafűtés mellett döntesz, akkor pedig nagy segítségedre lehet egy napelem. A napelemes rendszerrel megtermelhető az az energia szükséglet, ami ahhoz kell, hogy az elektromos fűtéshez biztosítsa a szükséges áram mennyiséget. Illetve nem csak a fűtéshez szükséges energia termelhető meg vele, hanem az egész háztartásé is.

Éppen ezért érdemes lehet átgondolni egy napelemes rendszer telepítését. Ez ugyan egy hosszútávú befektetés, de mindenképp megéri. A kivitelezéséhez viszont fontos a megfelelő szakember, hiszen ha nem sikerül jól kiszámítani a napelemek számát, akkor bizony 10 év után sem fogja tudni behozni az árát. És nem csak a megtérülési idő fog elhúzódni, hanem a ház energia használatát sem fogja tudni teljes mértékben kiváltani. Pont azt nem fogja tudni megcsinálni, ami a dolga lenne és amiért nagy eséllyel telepítve lett.

Vágj bele Te is az elektromos fűtési rendszerekbe és légy ezzel is tudatos!

A Fűtésrendszerek oldalán minden fontos információt megtalálsz a telepítésükről, alkalmazásukról és az előnyükről egyaránt. Ha te is szeretnéd még jobban megvédeni a bolygónkat és figyelsz a környezettudatosságra, akkor az elektromos fűtési módszereket érdemes neked is alkalmaznod. Ha nem is a teljes háztartás fűtését váltod ki vele, de legalább egy részét. Már az is nagy segítség lehet. A Víz-víz hőszivattyúra pedig ne felejtsd el kérni a kedvezményes tarifát.