A szem alatti táskák eltüntetése sminkkel nem a legjobb ötlet

Nemrég beültünk a húgommal a kedvenc török kávézónkba egy kis csajos délutánra. Megjegyezte, hogy kicsit mintha táskás lenne a szemem. Ezek szerint hiába kentem rá több réteg sminket, nem tudtam elfedni vele a táskákat.

Természetesen tudom, hogy a szem alatti táskák eltüntetése sminkkel nem a legjobb ötlet. Hiszen a sminkelés csak átmenetileg oldja meg a problémát. (Vagy amint ebből az esetből látszik, átmenetileg sem, hiszen a húgomnak a smink ellenére is feltűnt.)

Mivel ő otthonosabban mozog az arcápolás területén, megkérdeztem, nincs-e valami jó ötlete. Azt ajánlotta, nézzek körül az instantense.hu oldalon, ahol cikkeket is olvashatok a témában, emellett pedig rendelhetek egy király szemkörnyékápoló szérumot is.

Otthoni módszerek táskás szemek ellen

Miután hazaértem, rákerestem a weboldalra. Arról olvastam el egy cikket, milyen megoldások lehetnek a táskás szem ellen.

A cikkben először különféle otthon is kipróbálható praktikákról volt szó, bár ezeket csak felsorolja, de hatékonyságukért nem vállal garanciát.

Alapvetően én sem hiszek a life hackek feltétlen sikerében, de a teafilter pakolást szerintem kipróbálom. Az ugyanis biztos, hogy a zöld tea magas antioxidáns-tartalommal bír, ez pedig fokozhatja a bőr véráramát, így hatékony harcos lehet a táskák ellen.

A cikk is ír arról, hogy a szem alatti táskák eltüntetése sminkkel is lehetséges. A korrektor és a fehér szemceruza megfelelő használata például gyors megoldást kínálhat, ha fontos dolgunk van és semmiképp nem akarunk táskás szemmel mutatkozni. Ugyanakkor érdemes vigyázni, valóban utánanézni a szakszerű sminkelésnek, mert a túl sok korrektor felvitele pont az ellenkező hatást eredményezi: kiemeli a szem alatti ráncokat.

A szem alatti táskák sminkkel való elfedésének megvan az a veszélye is, hogy nem (vagy nem megfelelően) mossuk le este a sminket. Ezzel többet ártunk a táskáknak, mint amennyit a sminkkel használni tudtunk. A szemfesték és korrektor fennhagyása ugyanis puffadt, ödémás szemet eredményezhet. Ha tehát mindenáron sminkhez nyúlunk, elegendő időt és energiát kell fordítanunk annak eltávolítására is.

InstanTENSE Plus – egy kíméletes szemkörnyékápoló

Ha otthoni praktikákkal nem próbálkoznánk, a szem alatti táskák eltüntetése sminkkel pedig már nem megy, természetesen kereshetünk megfelelő szemkörnyékpolót is. A szemkörnyékápoló megválasztásának fontos szempontjairól szintén olvashatunk az instantense.hu oldalon.

Jó szemkörnyékápolót találni nem nehéz, azonban az oldal ebben is segít, ugyanis az általuk forgalmazott InstanTENSE Plus emelő hatású szérum megfelelő segítség lehet a kíméletes, ám hatékony szemkörnyékápolásban.

A készítmény klinikailag tesztelt, hatása tehát valóban bizonyított. Emellett természetes alapanyagokat tartalmaz. És mentes minden olyan hatóanyagtól, melyek bánthatják, irritálhatják a szemet.

Úgy tűnik, nálam a smink már semmiképp sem jön be. Ugyanakkor hálás vagyok, hogy a húgom hívta fel erre a figyelmem, és nem máshol kerültem ciki helyzetbe miatta. Szerintem kipróbálok néhány tippet a cikkből. Ha pedig nem elég hatékonyak, rendelek a szérumból.

Most pedig megyek és lemosom a sminkem! Nehogy csak ártsak vele a szemeimnek!