Ha céget alapítanék

Ha egyszer lehetőségem lenne rá, hogy céget alapítsak, akkor legszívesebben egy kis kávézóba fektetném az energiát és egyebet, amit erre szánok. Nagyon szeretem a kis hangulatos, illatos helyeket. A kedvencem egy igazi török kávézó. A fűszeres illatával, a kávé különlegeségekkel szerintem varázslatosak ezek a helyek.

Szóval innen jött nekem, hogy ha cég alapítás lenne a következő nagy tervem, biztos ezt dolgoznám ki. Felkeresném mondjuk első sorban a Gross cégcsoportot, akik sokkal jobban értenek a cég alapításhoz, mint én. Már, ha csak oldalukra felmegy az ember, rögtön azzal találja magát szembe, hogy mire érdemes nagyon figyelni, hiszen azért egy ilyen vállalásnak rengeteg buktatója lehet és a lelkesedés önmagában még nem biztos, hogy elég lesz. De itt tényleg pontról pontra megtalálható, hogy mik a leggyakoribb hibák, miket kell már a cég alapítás előtt átgondolni, milyen további szakemberek segítségére lesz szükség, hogy minden gördülékenyen menjen. Szóval, ha most bele kezdhetnék álmaim török kávézójának a megnyitásába, innen indulnék, hogy a Gross cégcsoporttal felvenném a kapcsolatot, majd ezután már nyugodt szívvel vágnék bele a tervezgetésbe, design elemek kitalálásába, a kínálat leírásába.

Egyébként például álmomban sem gondoltam volna, hogy már a cégnév kiválasztásakor nagyon kell figyelni, hogy biztosan megfeleljen minden kritériumnak és ne legyen már olyan létező cég, akinek a nevével egyezik. A másik fontos dolog, hogy vajon hogyan tudom kiválasztani azt a könyvelőt már a cég alapítás előtt, aki profizmusával hátán viszi a fontos könyvelési feladatokat. Arról nem is beszélve, hogy olyanról is hallottam már, aki az ügyvédnél jött rá, hogy valamelyik fontos, hivatalos okmánya lejárt és elfelejtette megújítani. Illetve ezek mellett itt rengeteg felmerülő plusz költség lehet, amivel nem is számolunk, amikor nagy lelkesen belevágunk valamibe, amire nyilván már régóta készülünk. Hiszen azért egy kávézó megálmodása beletart egy kis időbe. Ilyen újdonság volt nekem, hogy számolni kell például az ügyvezető után fizetendő közteher megfizetésével. Szóval azért lenne mire odafigyelni mielőtt belevágna az ember a további tervekbe.

Viszont, ha ezekkel mind meglennék és az összes adminisztratív feladatom ellátnám, akkor elkezdhetném összeválogatni a legfinomabb kávékat, a különböző kultúrák különböző szokásait ezen a téren. Nagy gondossággal keresném meg a legcsinosabb bögréket, kis tányérokat és kanalakat, amikből élvezhetik a vendégek majd a finomabbnál finomabb ízeket. A kávék mellé persze keresnék egy nagyon ügyes cukrászatot is, hiszen nincs jobb, mint egy isteni sütemény a friss meleg kávé mellett. Meg persze valami extra vagány házi szörp vagy limonádé is kerülne az itallapra. Én ezeket imádom, már egy alap lelkesedés van bennem, amikor látom, hogy egy vendéglátó egységben van ilyesmi és mindig nagyon nehezemre esik, hogy melyik ízt is válasszam, mert legszívesebben mindegyiket sorba kóstolnám. Az ételek és italok mellett pedig csendes, pihentető zene szólna és meleg fények segítenék, hogy a vendégek teljesen el tudjanak lazulni.

Szóval valahogy így nézne ki, ha egyszer megtehetném, hogy céget alapítsak és elkészüljön álmaim kávézója. Az teljesen biztos továbbra is, hogy a cég alapítást nem bíznám a véletlenre és profi segítséget kérnék az induláshoz, hogy minden zökkenőmentesen tudjon zajlani, és mielőtt megnyitnám álmaim helyét már ne kelljen azon aggódnom, hogy minden adminisztráció, cégbejegyzés és egyebek rendben vannak-e. Én másoknak is ezt a tanácsot adnám, hogy keressék fel a Gross cégcsoport oldalát, a grossoffice.hu-t, mielőtt bármi másba kezdenek, itt szerintem megtalálják azt a segítséget, ami a kezdeti elakadásokon tovább lendíti őket.